Wij helpen fietsen weer op weg

Het Fietsenstation zorgt ervoor dat de weesfietsen van Helmond weer een nieuwe eigenaar krijgen. De fietsen staan al een langere tijd in de fietsenstallingen van Helmond zonder dat deze worden opgehaald door de eigenaar. Met een team worden deze weesfietsen opgeknapt zodat ze weer de weg op kunnen. De tweedehands fietsen zijn prima fietsen die goed gebruikt kunnen worden als stapfiets maar ook hebben we prima stadsfietsen die in een goede staat verkeren.

Een enthousiast en divers team


Bij het Fietsenstation werken mensen die door verschillende omstandigheden moeite hebben om hun plekje terug te vinden op de arbeidsmarkt. Het Fietsenstation geeft deze mensen een kans door het talent van deze mensen te benutten. Samen met een team werken we hard om de fietsen op te knappen zodat de weesfietsen weer een nieuwe eigenaar krijgen. Dit gaat samen met een fijne werksfeer

Bij het Fietsenstation is het belangrijk dat je hard kan werken, voor de rest stellen wij geen eisen. Het Fietsenstation moet het begin worden van de toekomst.

Nieuwe kansen in schroot zien


Elk jaar belanden in Nederland minstens één miljoen fietsen op de afvalberg, terwijl belangrijke onderdelen zoals het frame nog prima in orde zijn. Dat moet anders, vinden we bij het Fietsenstation! Het idee: door onderdelen die nog prima in orde zijn te reinigen en te bewerken geven we ze een tweede leven. Met de huidige Fietsenstation collectie behalen we 30% circulariteit, bij het herproduceren van de OV-fietsen. Vorig jaar hebben we 20 ton grondstoffen door onze circulaire productiemethode kunnen besparen.

Het is onze ambitie om de volgende stap te zetten naar een 100% circulaire fiets. We geloven erin dat een (elektrische) fiets van hoge kwaliteit zowel betaalbaar voor iedereen als milieuvriendelijk kan zijn.
 

Wilt u onze fietsen een 2e kans geven?
Neem dan een kijkje bij ons aanbod.

 

Hebt u vragen of opmerkingen? neem contact met ons op via: